Reizen India tripadvisor

Reizen India Woestijn

Reisduur : 17 Dagen / 16 nachten
Reisroute : Delhi - Mandawa - Bikaner - Jaisalmer - Jodhpur - Mt. Abu - Ranakpur - Udaipur - Chittorgarh - Bundi - Pushkar - Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra - Delhi

01º Dag :AANKOMST DELHI
Aankomst Delhi omstreeks middernacht en transfer naar het hotel.

02º Dag : DELHI
De 'Union Territory of Delhi' is een federaal district vergelijkbaar met Washigton DC. Delhi, de hoofdstad van India en haar, op twee na, grootste stad, heeft een lange historie en een levendig voorkomen. Delhi, centrum van de regering, is de belangrijkste doorvoerhaven voor reizigers. Het is het meest gebruikte 'verzamelpunt' van het land, een opeenstapeling van het noordIndiase netwerk van wegen en een halte waar het de landroute betreft die verder Azië intrekt. Het tegenwoordige Delhi is gebouwd op de ruïnes van zeven oude steden. Volgens de legende is Delhi, dat toen Indraprastha heette, gesticht ergens in 1200 voor Christus door de Pandavas, de 'augustus-helden' uit het epos de Mahabharata. Oud Delhi was de hoofdstad van de moslims tussen de zeventiende en negentiende eeuw en je vindt hier dan ook vele moskeeën, monumenten en forten die te maken hebben met de geschiedenis van de Indiase moslims. De koninklijke stad, bedacht en uitgewerkt voor de Britten door Lutyens, is opgebouwd uit parken en schaduwrijke gaanderijen. Het is een wijds opgezette, open stad en bevat vele ambassades en regeringsgebouwen. Gehele dag stadsexcursie met onder meer een bezoek aan de Raj Ghat, Jama Masjid, het Rode Fort, de Parlementsgebouwen, India Gate, Humayun Tomb, Qutub Minar en Laxmi Narayan Tempel.

03º Dag : DELHI - MANDAWA
's Ochtends vertrek van Jaipur naar Mandawa, een klein stadje in het district Shekhawati. Mandawa en Nawalgarh staat vooral bekend om haar prachtige mozaieken en heft een uniek Middeleeuwse sfeer. 's Middags stadsexcursie - bezoek aan de geschilderde 'haveli's'van de streek die getuigen van een rijk verleden. Binnenin zijn deze koopmanshuizen versierd met verfijnde fresco's en bestaan ze uit vele binnenplaatsen.

04º Dag : MANDAWA - BIKANER
's Ochtends vertrek naar Bikaner. We rijden steeds meer en meer de Thar woestijn, ook de Grote Indische Woestijn genoemd, binnen en arriveren in het begin van de avond in BIKANER, de Rode Stad, gesticht in 1488, omgeven door een hoge met kantelen versierde muur, een belangrijke pleisterplaats langs de karavaanroute naar China. 's Middags, bezoeken we in bikaner het Lalgarh Paleis en bijbehorend Shri Sadulmuseum. Vervolgens bezoek aan het Junagarh Fort (16° eeuw), een van de fraaiste van heel Rajasthan. Dit immens complex dat 37 paleizen, paviljoenen en tempels telt, werd gebouwd tussen 1588 en 1593 in opdracht van raja Rai Singh, een bondgenoot van de Mogholkeizer Akbar, en een kamelenboerderij.

05º Dag : BIKANER - JAISALMER
's Ochtends excursie naar Deshnoke - de Karni Mata Tempel 30 km verderop met zijn vele Heilige ratten. 's Middags, rit door de Thar-woestijn naar de oude woestijnstad Jaisalmer, de gouden stad. De woestijn lijkt kaal en leeg, maar er staan overal kleine woestijnhutjes, waar mensen wonen. Vanuit de auto ziet u waarschijnlijk ook herten, antilopen, adelaar, gieren of kuddes kamelen. Aankomst in Jaisalmer in de loop van de middag. Bezoek aan het Jaisalmer Fort, waarschijnlijk het meest levendige fort van India met alle bewoners, winkeltjes en bedrijvigheid.

06º Dag : JAISALMER
's Ochtends stadsexcursie Jaisalmer met een bezoek aan het prachtige fort, en de paleizen. Vandaag heb je tijd voor Jaisalmer waar je kunt genieten van het gezellige centrumpje, de haveli's (patriciërshuizen), het Gadi Sagar meer en het Jaisalmer Fort. In de nauwe straatjes met aan weerszijden tientallen shops en eetstalletjes zie je vele typische tafereeltjes. Op een klein pleintje demonstreert een man de lengte van zijn snor. Uitgerold schat ik deze toch op een paar meter! Patwon ki Haveli is de meest imposante Haveli van Jaisalmer met kostbaar gebeeldhouwde zuilen en grote gangen en kamers. Eén van de appartementen van deze vijf verdiepingen tellende Haveli is van mooie muurschilderingen voorzien. Er bevinden zich twee winkels: één met ambachtelijk gemaakte souvenirs en één stoffen- en tapijtenwinkel. Het Jaisalmer Fort: het fort in gouden kleurschakeringen, ingepland op een 80 meter hoge heuvel, contrasteert met het desolate woestijnlandschap. De stad ligt gevangen binnen zijn omwalling. Opvallend zijn de nauwe straten, waar hier en daar een Haveli ingepland werd, en waar zich ook drie mooie gebeeldhouwde Jaintempels uit de 12de en 13de eeuw bevinden tezamen met vijf onderling verbonden paleizen. Het fort is toegankelijk langs vier poorten: Akhaiya Pol, Ganesh Pol, Suraj Pol en Hava Pol. In het fort zie je verscheidene, met opvallend beeldhouwwerk voorziene Jain-tempels. Binnenin onder de koepel ziet men 12 beelden van Ganesha en rondom de hal die het sanctuarium omvat, ontwaart men vele beelden van tirthankaras. Zoals in alle Jain-tempels is alles overvloedig met ingelegd stenen beeldhouwwerk versierd.

07º Dag : JAISALMER - JODHPUR
Na het ontbijt vertrek naar JODHPUR. In de namiddag bezoeken we Jodhpur, ook soms de Blauwe Stad genoemd, een van de meest typische steden in het hartje van Rajasthan, die in 1459 werd gesticht door Rao Jodha. We bezoeken het eerst het Mehrangarh fort (15e eeuw), dat hoog boven de stad uittorent. Op weg naar het fort komen we Jaswant Thada, het fonkelend witmarmeren mausoleum van maharadja Jaswant Singh II (1873 - 1895) tegen, dat in 1899 werd gebouwd. Het moderne Umaid Bhawan Paleis, ook wel Chhittarpaleis genoemd, ligt aan de rand van de stad en werd in opdracht van Maharadja Umaid Singh gebouwd tussen 1928 en 1943.

08º Dag : JODHPUR - MT. ABU
Na het ontbijt vertrek naar Mt. Abu, een schitterend gelegen stuk natuur. ligt op ca. 1.160 m hoogte, waardoor het klimaat ook een welkome afwisseling is. Bezoek aan het schitterende Dilwara Temple complex en de in de rotsen uitgehouwen Adhar Devi Temple, te bereiken via een trap van 220 treden; of de presentatie (30 min.) van de Brahma Kumaris Spiritual University bijwonen. Tegen de avond even genieten van het Nakki Lake en een wandeling naar "sunset-point": hier ziet u de zon tussen twee bergen door naar beneden glijden.

09º Dag : MT. ABU - RANAKPUR - UDAIPUR
Via een korte omweg gaan we naar RANAKPUR. Hier staan, tegen een decor van groene hellingen, prachtige jaintempels (14e eeuw). De absolute blikvanger is ongetwijfeld de Adinath- of Chaumukha-tempel (Chaumukha = Vier Gezichten), gewijd aan Adinath, de eerste tirthankara van het jaïnisme (een doctrine ontstaan, zoals het boeddhisme, in de 5de eeuw voor Christus als een reactie tegen het ritualisme van de Brahmanen). Deze enorme, prachtig uitgesneden marmeren tempel uit de 15de eeuw wordt ondersteund door 1444 zuilen, waarvan er niet twee identiek zijn. Pure poëzie in marmer ! Vlak in de buurt bevindt zich de tempel van Surya, de zonnegod die verscheidene keren uitgebeeld wordt getrokken door zeven paarden. Na de middag rijden we verder naar UDAIPUR, ''de stad van de zonsopgang'', een van de meest romantische steden van Indië. Na de verovering van Chittorgarh in 1567 door de Moghol-keizer Akbar was de enig overlevende Sisodia-Rajput Udai Singh hierheen gevlucht om er een nieuwe hoofdstad van het Mewar koninkrijk te stichten ter vervanging van Chittorgarh

10º Dag : UDAIPUR
's Morgens bezoeken we in UDAIPUR de tuinen van Sahelion ki Bari of de Lusttuinen van de Hofdames. De tuin heeft een aantal fraaie paviljoenen en een lotusvijver, omzoomd door fonteinen. Vervolgens bezoek aan de Jagdishtempel (1651), gebouwd in Indo-Arische stijl op een verhoogd plateau. De tempel bezit beeldhouwwerk van een uitzonderlijk hoog niveau.Op ons lijstje staat zeker het Maharana- of stadspaleis, het grootste paleizencomplex in Rajasthan. Het paleis, dat over het Pichola-meer uitziet, werd opgericht vanaf de regeerperiode van Udai Singh en zijn opvolgers. udaipurEen deel bevat een museum, een ander deel wordt nog bewoond door de maharana Arvind Singh Mewar, terwijl twee andere delen omgevormd werden in hotel. We ronden ons bezoek af met de Bhartiya Lok Kala folkloremuseum. In de late namiddag maken we een boottochtje op het Pichola-meer en we varen langs het paleiseiland Jagmandir (17e eeuw), waar kroonprins Khurram de latere Moghol-keizer Shah Jahan - toevlucht had gezocht voor de woede van zijn vader. Vanaf dit eiland kan men een bijzonder mooie zonsondergang meemaken. Op het nabije eiland ligt het witte paleis Jag Niwas, dat in de 18de eeuw door Jagat Singh II als zomerresidentie werd gebouwd om dan in 1963 omgevormd te worden in het Lake Palace Hotel.

11º Dag : UDAIPUR - CHITTORGARH - BUNDI
Na het ontbijt vertrek naar Bundi. Onderweg bezoek aan het zeer imposante fort van CHITTORGARH, de oude hoofdstad van Mewar, dat in de oneindige vlakte opdoemt. Het fort is Rajasthans belangrijkse symbool van de onverzettelijkheid en gedragscode der Rajputen. Tussen de 14de en de 16de eeuw werd de stad drie keer bestormd (in 1303, 1535 en 1567). Tijdens elke aanval pleegden de vrouwelijke bewoners vrijwillig jauhar (rituele dood door vuur), toen de mannen door de vijand werden verslagen. Verder naar Bundi.

12º Dag : BUNDI - PUSHKAR
Na het ontbijt, bezoek het Taragarh Fort dateert uit 1354 en is imposant gelegen tegen de berghelling boven Bundi. In het paleis is het meest opmerkelijke deel waar de originele muurschilderingen uit de 14e eeuw prachtig bewaard zijn gebleven. Er zijn allerlei scènes over Lord Krishna en er zijn ook voorstellingen van het hofleven van de vorsten van Kota. Binnen de stadsmuren lopen slechts twee doorgaande straten die tezamen de bazaar vormen. Een ander hoogtepunt wordt gevormd door een heel bijzondere bron. De Raniji-ki-Baoli is een 46 meter diepe bron die voorzien is van trappen (baoli) die voorzien zijn van reliëfs en beeldhouwwerk, en dat zeer de moeite van het bezichtigen waard is. Je ziet er o.a. afbeeldingen van Vishnu, die water geeft. Bovenin de pilaren zijn fraai olifanten verwerkt. Bundi had een aantal van zulke bronnen, en zij dienden er voor dat de stad, ook tijdens belegeringen, nooit zonder water kwam te zitten. Deze 'Koninginne-treden-bron' werd in 1699 door koningin Nathavatji aangelegd. Ten zuiden van het centrum bevindt zich een herdenkingspaviljoen voorzien van 84 pilaren. Zeker in de avonduren als het paviljoen prachtig verlicht is een bezoek zeer de moeite waard.

13º Dag : PUSHKAR - JAIPUR
's Ochtends ter vrije beschikking. Bezoek aan de stad Pushkar en het heilige meer, omringd door 52 'ghats', waar hindoes in het zuiverende water baden. Deze vredige stad telt talrijke tempels en is de trotse en enige bezitter van een Brahmatempel in India. Namiddag, vertrek naar Jaipur ook wel de Pink City genoemd. Dit, omdat voor het bezoek van Prins Albert in 1883 alle muren in de stad (de kleur van welkom) waren geschilderd. Echter, de meeste gebouwen zijn opgetrokken met de rode zandsteen, de door de jaren verbleekt tot gerenommeerd sterrenkundige. Hij bouwde geheel volgens de Shilpa Shastra (oud Hindoe geschift over architectuur) ; verdeeld in 9 vierkanten, symbool van het universum.

14º Dag : JAIPUR
's Ochtends brengt u een bezoek aan Amber Fort, gelegen op 11 kilometer van Jaipur. U bereikt het hooggelegen fort op de rug van een olifant. Met de bouw van dit fortpaleis werd in 1592 begonnen door Raja Man Singh en is een perfect voorbeeld van Rajput architectuur. U bereikt het hooggelegen fort op een spectaculaire manier, namelijk per olifant! In het fort bezoekt u onder andere de Jai Mandir, de overwinningshal vol albasten reliëfs en ander kunstzinnige inlegwerk, het spiegelpaleis en de zenana, de vrouwenverblijven. 's Middags stadsexcursie Jaipur met onder meer een bezoek aan het museum van het paleisbezoekt u het stadspaleis van de Maharaja's met zijn talloze kunstvoorwerpen, het bekende Paleis der Winden (de Hawa Mahal) en het in de 17e eeuw gebouwde observatorium.

15º Dag : JAIPUR - FATEHPUR SIKRI - AGRA
Na het ontbijt, vertrek van Jaipur nach Agra met onderweg een bezoek aan Fatehpur Sikri, eens de hoofstaad van het keizerrijk van Akbar. Fatehpur Sikri is een perfekt bewaard gebleven spookstad. Deze stad was van 1570 tot 1586 de hoofdstad van het rijk van Keizer Akbar, maar werd toen plotseling verlaten, waarschijnlijk vanwege gebrek aan water. Tot op de dag van vandaag lijkt zij nauwelijks te zijn aangetast door de tand des tijds. Bijzonder is de witmarmeren tombe van Shaik Salim Christi, een soefiheilige die ooit Akbar voorspelde dat hij drie zonen zou krijgen. Nu nog komen talloze pelgrims naar de tombe toe om linten te binden aan de Jali, een doorbroken steen, in de hoop dat dit het krijgen van een kind zal bespoedigen. Na een uitgebreid bezoek aan Fatehpur Sikri vervolgt u uw reis naar Agra.

16º Dag : AGRA - DELHI
's Ochtends's bezoekt u één van de zeven wereldwonderen; de Taj Mahal, want daarvoor komt u naar Agra! De Taj Mahal is een onvoorstelbaar fraai monument en is hét symbool van India. Dit schitterende voorbeeld van Moghul-architectuur werd gebouwd in opdracht van Keizer Sjah Jahan ter nagedachtenis aan zijn vrouw Mumtaz, waarmee hij 17 jaar getrouwd was geweest en die hem 14 kinderen schonk. Toen zij in 1627 overleed was de keizer een gebroken man. Meer dan 20.000 mensen werkten van 1632 tot 1653 mee aan de bouw van dit gafmonument, dat tot op de dag van vandaag van een indrukwekkende schoonheid is. taj indiaDe perfecte proporties van het witmarmeren bouwwerk, uitbundig versierd met bloemmotieven van halfedelstenen inlegwerk (petra dura genoemd), temidden van de door rode zandstenen gebouwen begrensde tuin, volstrekt symmetrisch ontworpen, maken dit tot een uniek complex in onze wereld. Een 'must' voor iedere India-reiziger. Na de Taj Mahal, bezoekt u het Agra fort, waar Shah Jahan door zijn zoon gevangen werd gehouden.

17º Dag : DELHI - AMSTERDAM/BRUSSELS
's Ochtends transfer naar luchthaven en vertrek naar Amsterdam/Brussels.

whatsapp