Reizen India tripadvisor

Internationale Luchthaven India

Internationale Luchthaven India De klassieke Indiase dans kent vele facetten. Elke regio, elke etnische groep heeft zijn eigen dansen, van folk- en rituele dansen tot complexe gechoreografeerde groepsdansen. Ondanks deze diversiteit is er een overkoepelende danscultuur. Het toont in veel overeenkomsten van het bewegingsrepertoire en de mythologische substanties. De klassieke Indiase dans gaat over goden en demonen, helden en schurken, prinsen en prinsessen. De dominante grens element in alle klassieke dansen is de taal van het lichaam: met gebaren, blikken, springt en draait het toont liefde, plezier, moed, zorg, angst, woede, vastberadenheid, wonder, u.a.m. walging, het creëert stemmingen en emoties. Deze lichaamstaal is gebaseerd op een oude, geavanceerde danstheorie die ongeëvenaard is in de wereld. In totaal zijn 7 verschillende stijlen geclassificeerd als klassieke dansen vandaag:

Kathak De traditionele Kathak-stijl is een synthese van twee culturen, hindoes en moslims. De naam Kathak is afgeleid van het woord katha (verhalen), omdat de dansers hun specifieke uitdrukkingsmiddelen gebruikten om verhalen te vertellen uit de grote heldendichten van het oude India. De Kathak heeft een lange evolutie ondergaan in zijn huidige vorm. Eens gecreëerd als een religieus geïnspireerde, verhalende dans in de hindoetempels van Noord-India, is het uitgebreid tot het operaspel in de 15e eeuw. Onder het bewind van de Moslim Mughals in de 16e eeuw, werd de Kathak een hoofse dansvorm gecentreerd rond de Krishna-cultus. Tegenwoordig verenigen hindoeïstische en islamitische elementen zich in de Kathak tot een sprankelende, ritmisch virtuoze uitvoering. De bewegingspatronen en expressievormen in de Kathak zijn altijd nauw verweven met het onderliggende verhaal.

Odissi Daar de oorspronkelijke tempel dans, uitgevoerd door devadasis (personeelsleden van de goden), die de beelden werden dressing, gewassen en dansten op feesten en zingen, werd de Odissi onderworpen aan een lot dat hij moest delen met andere dansstijlen lndia. Het laatste nieuws van de Ganapati-dynastie (1434-1568) was het gebruikelijk, ook wel bekend als Devadasi maharees, danste in de voorkant van de tempel goden, met name in de Tempel Jagannath in Puri. Koning Narasimha I (1238-64) zou honderden van deze tempeldansers in dienst hebben genomen bij de zonnetempel van Konarak die hij had opgericht. Tijdens het bewind van de moslims en de Britten werden de Maharis echter steeds meer in diskrediet gebracht, omdat ze bekend stonden als tempelprostitutie. Nog maar vier decennia geleden in de noordoostelijke staat Orissa was dit tot de 2e eeuw voor Christus. Herontdekte klassieke dansvorm herontdekt. De Odissi is meestal een solodans, die bijna uitsluitend door vrouwen wordt aangeboden. Zijn dans techniek is gebaseerd op de klassieke uitingen van Nritta en Nritya: Nritta is een pure dans zonder inhoud en symbolen, Nritya andere kant, is een dans, waarbij vaak devotionele thema's uitgedrukt door een gestileerde vorm van lichaamsbewegingen, voetenwerk, handgebaren en gezichtsuitdrukkingen. De een danst meestal op de hielen, vooral wanneer de danser krachtig bontert en in precies voorgeschreven geometrische patronen naar voren of naar achteren schrijdt, zodat de luidsprongen luid klinken. Er is een groot repertoire van rotaties, staande of zittende posities, sprongen, gangen en handgebaren, vaak na Natyashastra. Bijzonder karakteristiek is de Tribhanga houding, worden gevormd in de benen, heup en hoofd als een S-bocht, evenals de Chauka basisstand waarin draaien van de voet naar buiten en de benen een kleine bochten. Er zijn ook een aantal spectaculaire bewegingspatronen zoals de radslagstand of de rotatie van de bij. De dansers die traditionele kostuums dragen: een zijden sari Web-stijl Orissa met de aanpassing van bloem, een waaiervormige schort en een riem die is samengesteld uit zilver vlokken en is dubbel rond de heup gewikkeld. Bloemen krans het haar vastgebonden in een knoop, die vaak ook een diadeem siert. Armbanden, halskettingen en enkelbeenderen vervolledigen het sierlijke uiterlijk van de danser. Het gezicht is eenvoudig verzonnen, alleen het gebied rond de ogen wordt benadrukt met een zwarte kleur om de mimische delen een speciale uitdrukking te geven. In de handpalmen zijn vaak rode kleurpatronen geschilderd.

Manipuri De Manipuri of Raas dansen hebben hun oorsprong - zoals de naam al aangeeft - in het prachtige Manipur, dat in het noordoosten van India ligt. Ze behoren tot de grootste danstradities in India. Gemaakt van landelijke vruchtbaarheidsceremonies, worden de dansen van Manipuri voortdurend nieuw leven ingeblazen door nieuwe, frisse impulsen. Misschien zijn ze daarom de oudste en tegelijkertijd jongste van de klassieke Indiase dansen. Sierlijke, consistente bewegingen en naadloze sequenties zijn typerend voor deze dansstijl. Het lijkt erop dat de hakken van de dansers bijna nooit de grond raakten. Alles lijkt van gewichtloos gemak. De dansen van Manipuri symboliseren de essentie van hindoe-streven: de inspanning van de menselijke ziel om één te worden met het universum. De dansen van Manipuri zijn voornamelijk groepsdansen. Verfijnde choreografieën en de kleurrijke kostuums van de dansers met de wijd uitlopende cilindrische rokken zijn kenmerkend. De dansen zijn nauw verweven met mythen en legendes die zo overvloedig zijn in dit deel van India. De focus ligt vaak op Shiva en Parvathi, waarvan wordt gezegd dat ze dit prachtige deel van het land hebben bezocht, volgens een legende.

Bharata Natyam De klassieke danstraditie van Bharata Natyam wordt voornamelijk gekweekt in de zuidoostelijke, tamil en telugu-spoke regio's van India. Bharata Natyam - de term werd voor het eerst gemaakt aan het begin van de 20e eeuw. De Bharata Natyam vertoont zo'n hoge mate van overeenstemming, zowel met oude danstheoretische teksten als met de danshouding van historische tempelbeelden, dat men kan spreken van een van de oudste danstradities in India. Bharata Natyam heeft een groot aantal lichaamshoudingen en -bewegingen (karana), stapsequenties (cari) en hand- en vingergebaren (hasta) ingedeeld op basis van de oude tekstsjablonen. Er is ook een uitgesproken gelaatsuitdrukking. Hoofd, nek en schouders vormen een eenheid en worden soms zijdelings verplaatst. Kenmerkend zijn lineaire bewegingen en ook dat armen en benen imaginaire driehoeken imiteren, zoals wanneer de benen aan de zijkant worden getrokken of de handen op de heupen. Afhankelijk van de schooltraditie heeft de Bharata Natyam maximaal 120 nauwkeurig gedefinieerde bewegingssequenties, die elk zijn vernoemd naar Lautsilben, Sollukattus. De dansers dragen vaak een rijkelijk versierde zijden sari, die tijdens het spreiden van bewegingen, waaierachtig aan de voorkant opent, en een bijpassende brokaatblouse. De acteurs zijn versierd met zilveren kettingen, heupgordels en armringen en enkelbelletjes. De handpalmen en voetzolen mogen in rood worden geverfd met geometrische versieringen en gunstige symbolen.

Kathakali Dance, Kerala, IndiaThe Kathakali is een imitatie van de wereld. Tot in het kleinste detailstadium en de performer zijn bezig met svmbolismen. Afhankelijk van het landschap, vertegenwoordigt het podium de hemel, de aarde of de onderwereld. En de lontjes van een hoge olielamp op het podium worden als zon en maan beschouwd. Van bijzonder belang zijn make-up en kostuums. Al in de ochtend van de avondprestaties mengt de visagist de kleuren. Al uren voor de voorstelling vormt hij een brede, witte kraag van rijstpasta op de kaak en jukbeenderen van bepaalde artiesten. Deze gezichtsmanchet moet tussendoor herhaaldelijk drogen totdat het hard is geworden als stucwerk. Vervolgens schildert hij wenkbrauwen, mond en voorhoofd in verschillende kleuren en patronen. Kleuren en make-up zijn duidelijk getypt, zodat de kijker onmiddellijk herkent wie hij goed en kwaad moet vinden. De kostuums zijn meestal rijkelijk versierd met sieraden, lange koorden, hoge kronen of hoofddeksels, pauwenveren, gegolfde sjaals en geborduurde kleine spiegels. Na make-up en kostuums zijn de performers niet langer louter acteurs, maar goden of helden en demonen. Je kunt haar ook niet bellen met haar persoonlijke naam. Aan het begin van de voorstelling verschijnen de belangrijkste castleden achter een borsthoog gordijn en geven in een langzame inleidende dans de kijker de gelegenheid om zich uitsluitend te richten op de listige make-up en nauwgezette gezichtsuitdrukkingen.

Kuchipudi De Kuchipudi-dansstijl komt uit de staat Andhra Pradesh in het zuidoosten van India. De Kuchipudi is vergelijkbaar met de solodans in Bharata Natyam en het brahmanisch gevormde Bhagaparamela-danstheater. Deze stijl is in hun voorgangers uit de 7./8. Eeuw detecteerbaar. Ze nam dans, theater en muziek als een bijzonder geschikt middel om bhakti te verspreiden, het idee van een voornamelijk vishnuitische liefde voor God. Bovendien, vanaf ongeveer de 13e eeuw, kwamen elementen van de Krishna-cultus. Dienovereenkomstig hebben de Kuchipudi-episodes vaak te maken met de levens van Vishnu en Krishna. Een van de meest bekende auteurs van Bhagavatamela en Kuchipudi stukken is de heilige Tirtha Narayana Yati (1400), die schreef vele drama's ontstaan, vaak geserveerd als een sjabloon voor latere versies en choreografie. Zijn student Siddhendra Yogi zou genoeg zijn geweest, de enthousiaste met hun eigen stukje van de Nawab van Golconda. Deze heilige wordt daarom beschouwd als de grondlegger van Kuchipudi. In tegenstelling tot de Bhagavatamela ter plaatse soms meerdere dagen prestaties van Kuchipudi dramatisch minder gesloten. Zo kunnen individuele programmaonderdelen van Bharatanatyam solodans de verhaallijn van een stuk te breken. Terwijl alleen mannen in de Bhagavatamela dansten, verschijnen er ook vrouwen in de Kuchipudi. De grote verscheidenheid aan stukken en de brede ruimte voor virtuositeit hebben de Kuchipudi-stijl steeds populairder gemaakt. De danstechniek van Kuchipudi hoofdzaak gelijk is aan de Bharata Natyam: Ook zij heeft veel overeenkomsten met de Natyashastra tekst, ze afwisselend krachtig en nogal sierlijke, tussen zuiver ritmische en meer expressieve-verhalende elementen. Kenmerkend voor de Kuchipudi is de uiterst virtuoze repertoire van bewegingen: De speciale functies omvatten een artistieke dans op een koperen dienblad, Raga riep de acteur om een ​​'waan' (mohana) ontwikkeld tot vijfendertig ritmische variaties, of een dans met brandende lampen die de acteur balanceerde op zijn hoofd en handen.

Mohini Mohini Attam De Attam is waarschijnlijk de jongste van de klassieke Indiase dansen en heeft zijn oorsprong in Kerala, Zuid-India, waar hij (waarschijnlijk) vrouwelijke contrapunt kwam vooral onder het bewind van de beroemde Maharaja Swati Tirunal als Kathakali te bloeien. De oorsprong gaat waarschijnlijk terug tot de 14e eeuw. In de loop van de ontwikkeling was hij u.a. ook beïnvloed door Bharata Natyam, wat met name in de hastas (hand- en vingerbewegingen) en in het repertoire. Andere bronnen stellen dat de Mohini Attam bijzonder is ontwikkeld tussen de 14e en 17e eeuw uit de Bharata Natyam, de Kathakali en een volksdans door vrouwen in Kerala. In de huidige vorm van Mohini Attam is een zeer ritmische dans die interpreteert met geavanceerde lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen en gebaren vooral thema's uit de Ramayana, Mahabharata en de Purana.

whatsapp